Sağlık & Sosyal Hizmetler

Hasta Nakil Ambulans Hizmetleri

Cumayeri ilçesi sınırları içerisinde talepte bulunan, hasta nakil aracı ile taşınmaya uygun vatandaşlarımıza ücretsiz hasta nakil işlemleri yaparak vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

Koruyucu Sağlık Hizmetleri

Hedef kitlelerde ( okul,mahalle,meslek grubu … vb.) değişik konularda izinli sağlık taramaları yaparak, halk sağlığına yönelik projeler gerçekleştirmektedir.

Cenaze Hizmetleri

İkametgahı neresi olursa olsun ilçemiz sınırları içerisinde vefat eden vatandaşlarımızın muayenelerini yapmak ve gömme izin belgelerini düzenlemektedir.

İlçemiz sınırları içerisinde gerçekleşen doğal ölümler için ölü muayenesi, ölüm belgesi (defin ruhsatı) ve gömme izin belgesi verilmesi işlemi için belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden bilgi alabilmektesiniz. Cumayeri Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak defin ruhsatı işlemlerinde tarafımıza bildirilen adli vakaların haricindeki durumlarda toplum sağlığı merkezi tarafından belirlenen hekimleri adreslerinden alarak vaka yerine ulaştırarak,belediyemiz tarafından vatandaşımıza yerinde ölüm belgesi verilmektedir.Bu durum ile vatandaşımıza büyük bir zaman kazandırarak,tarafımızdan kolaylık sağlanmaktadır.

Gömme izin belgesi (defin ruhsatı) almak için ölüm olayını takiben cenazenin yerini değiştirmeden ve kesinlikle üzerinde herhangi bir işlem (yıkama, morg - gasilhaneye kaldırma, varsa üzerindeki sonda, kateter gibi tıbbi malzemelerin çıkartılması, vb…) yapılmadan, vefatı esnasında yanında bulunan ve cenazenin sağlık durumu hakkında bilgi verebilecek yakınları tarafından, cenazenin kimlik belgesiyle (kimlik belgesi yoksa nüfus müdürlüğünden alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği, ehliyeti veya pasaportuyla) bizzat müracaat edilmelidir.

Gömme izin belgesi düzenlenmeden cenazenin yerinin değiştirilmesi, üzerinde işlem yapılması, ilçe dışına çıkartılması, defnedilmesi vs. (ölüm olayını şüpheli ölüm durumuna düşürebileceğinden) adli ve cezai işlem gerektirebilmektedir.

Başvuru sırasında cenazenin varsa eski sağlık belgelerinin (sağlık karnesi, rapor, film ve tıbbi tahlil sonucu gibi) getirilmesi işlemlerde hız ve kolaylık sağlamaktadır.
İlçe dışında bulunan cenazelere müdürlüğümüzün işlem yapma yetkisi kesinlikle bulunmamaktadır. Böyle durumlarda cenazenin bulunduğu ilçe belediyelerine müracaat edilmelidir.

Başvuru Koşulları

Cumayeri İlçesi sınırları içerisinde oturan vatandaşlarımız; cenaze işlemleri için Cumayeri Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünü arayarak,durumu bildirmek durumundadırlar.Bildirilen vaka sonucunda toplum sağlığı merkezi tarafından görevlendirilmiş doktor tarafımızdan adresinden alınarak cenaze yerine götürülür.Doktor muayenesinden sonra yerinde ölüm belgesi  düzenlenerek vatandaşımıza teslim edilir. Vatandaşlarımız ölüm belgesi aldıktan sonra Düzce Belediyesi mezarlıklar müdürlüğüne başvuruda bulunabilmektedirler.

Gerekli Belgeler

1. Doktor tarafından ölüm raporu düzenlenir ve gömme izin belgesi verilir.
  2. Bu gömme izin belgesiyle birlikte vatandaşlarımız Düzce Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne başvurabilir.
  3. Sağlık ve Hasta Muayene Hizmetleri :

İlçemiz sınırları içerisinde ikamet eden , fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın başvuruda bulundukları takdirde belediye hekimi tarafından muayenelerini yaparak gerekli yönlendirmeleri yapmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız gelmeden önce Sağlık İşleri Müdürlüğümüzü arayarak bilgi alabilirler.

Engelli Vatandaşlarımıza Verilen Hizmetler

Engelli nakil aracımız ile Engelli vatandaşlarımız hastaneye taşınmaktadır, Engelli vatandaşlarımıza akülü araba, tekerlekli sandalye ve hasta yatağı gibi çeşitli medikal malzemeler verilmektedir.